Sunday, March 29, 2009

UCAPAN TERBAIK PEMIMPIN ULUNG.

Memang hebat…memang mantap…ucapan penutup/penangguhan yang di sampaikan oleh Presiden UMNO yang baru iaitu DS Najib Tun Razak bagi mengakhiri perhimpunan agung UMNO tempohari. Ucapan yang berlangsung lebih kurang sejam tersebut benar-benar memukau penonton di PWTC termasuk juga penonton di seluruh Malaysia.

Secara serios..secara bersahaja..juga secara berseloroh DS Najib Tun Razak telah berjaya menyampaikan mesagge dan isyarat yang beliau rasakan perlu disampaikan kepada semua perwakilan dan juga Ahli UMNO seluruh Negara.

Ibarat laksamana Hang Tuah lagaknya ketika beliau memberikan panduan dan pedoman kepada ahli UMNO bagi menyusun dan memperbetulkan barisan kepimpinan UMNO.

Juga ibarat Bendahara Tun Perak, dengan secara amat lembut dan hormat melontarkan pandangan kepada negarawan-negarawan Negara.

Dan ibarat seekor harimau lapar yang selama ini menyembunyikan kukunya telah mengaum… mengambur …dan menerkam mangsanya ketika mengkritik pedas pihak pembangkang.

Penulis percaya ini adalah ucapan yang amat mantap dan menyakinkan yang tentunya menyuntik semangat perjuangan kepada seluruh ahli UMNO.

Di akhir ucapan tersebut pewakilan dan pemerhati di PWTC bingkas bangun…sebagai mana saranan beliau sudah sampai masanya ahli UMNO bingkas bangun! Amat mengejutkan..satu respon spontan yang menunjukan bahawa ahli UMNO telah benar-benar bersedia untuk serta berjuang bersama dengan DS Najib.

Penulis amat yakin bahawa UMNO akan mengorak langkah kearah yang lebih baik di bawah kepimpinan DS Najib berserta dengan barisan safnya.

Pembaca boleh melayari pautan dibawah bagi membaca keseluruhan tek ucapan penangguhan tersebut.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0329&pub=Utusan_Malaysia&sec=Rencana&pg=re_02.htm

No comments:

Post a Comment